AvineonLogo_2011_HiRes

contact:

Avineon NV
Duwijckstraat 17
2500 Lier
Tel: 03/4431883
E-mail: benelux@avineon.com
Website: www.avineon.com

bedrijfsfiche:

Avineon, is een technologiebedrijf, wereldwijd actief, gespecialiseerd in GIS/CAD, Engineering en IT. We werken voor bedrijven in de nuts- en telecomsector, lokale en federale overheden en internationale industriële groepen. Wereldwijd hebben we ongeveer 1200 mensen in dienst. In België zijn we gevestigd te Lier.

De GIS-afdeling van Avineon is gespecialiseerd in het verwerken van geografische data in alle gangbare (GIS-) omgevingen, en het ontwikkelen en implementeren van IT-oplossingen om deze verwerking mogelijk te maken. We helpen onze klanten zowel bij de analyse van de problemen, als bij het uitdenken, ontwikkelen en implementeren van de oplossingen. We staan onze klanten bij met lokale projectleiders, ontwikkelaars en tekenaars, maar beschikken ook over een eigen productiefaciliteit in India. Het werk wordt uitgevoerd bij de klant onsite, in ons kantoor in Lier, in India, of… thuis. Het resultaat telt bij Avineon, dus we kiezen hiertoe de meest efficiënte werkplek.

Onze projecten en kennis bevinden zich in onderstaande domeinen:

– Data-conversie en migratie

De geografische component van data wordt alsmaar belangrijker, en de GIS-omgevingen waarin de data bijgehouden wordt evolueren constant. Dit maakt dat klanten steeds meer en betere data nodig hebben, in steeds betere omgevingen, en met meer mogelijkheden naar analyse en ontsluiting. Avineon is gespecialiseerd in het converteren van (geografische) data tussen deze verschillende omgevingen, het kwalitatief verbeteren van de data, en het automatiseren van data-bijhoudingsprocessen. We werken hierbij in alle gangbare GIS-omgevingen, waaronder Esri ArcGIS, AutoCad, GE-Smallworld, Intergraph, Bentley Microstation en FME.

– KLIP/KLIM ondersteuning

Wanneer partijen in het openbaar domein willen graven moeten ze daartoe een aanvraag indienen, waarbij ze op een kaart intekenen waar ze juist willen graven. Automatisch verkrijgen ze dan, in kaartvorm, alle informatie opgezonden over de kabels en leidingen die in dat gedeelte van het openbaar domein liggen. Deze informatie beperkt het aantal incidenten bij graafwerken; denk bv. aan het doorhalen van kabels of het breken van waterleidingsbuizen. Avineon heeft een eigen oplossing geïmplementeerd bij verscheidene nuts- en telecomklanten, die ervoor zorgt dat de gevraagde informatie automatisch naar de gravers opgezonden wordt. Op deze manier wordt een gedetailleerd overzicht bijgehouden van wie waar wilt graven, en de eventuele gevolgen van de werken. Alles is uiteraard visualiseerbaar op kaarten.

– Spatial data warehousing

Spatial warehouses bieden een oplossing in projecten waar de evolutie en de distributie van grote hoeveelheden data belangrijk is. Denk aan de distributie van de bijgewerkte gegevens van grootschalige basiskaarten, of de evolutie van netwerken van nuts- en telecombedrijven. Het spatial warehouse laat toe om alle (geometrische) veranderingen van de data over tijd bij te houden, en elke afdeling van een bedrijf ten allen tijde over de meest recente data te laten beschikken. Bedrijven bouwen op basis van deze informatie

hun strategie met betrekking tot de vervanging of uitbreiding van delen van hun netwerk. Avineon helpt bedrijven bij het in kaart brengen van hun noden, en het ontwikkelen en implementeren van de oplossingen.

– 3D modellering

Grootschalige basiskaarten bevatten typisch een gebouwafdruk in 2D, dus zonder hoogte-informatie. Voor verscheidene grote steden volstaat deze 2D voorstelling niet langer, en zij zijn overgestapt naar een 3D voorstelling van gebouwen. Avineon bouwt voor deze steden zeer accurate 3D modellen van de individuele gebouwen op basis van luchtfoto’s of LiDAR gegevens. Deze modellen vinden toepassingen in stadsontwikkeling, stadsmarketing, het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid, en het gericht informeren naar de bewoners over energieverbruik en mogelijkheden om dit te beperken.

– Fotogrammetrie

Projecten waarbij we luchtbeelden verwerken of informatie van luchtbeelden karteren, groeperen we onder de noemer fotogrammetrie. Dit omvat het maken van orthofoto’s, de aanmaak van digitale terrein- en oppervlaktemodellen, stereo-resitutie in 3D, en het capteren van 2D land-informatie. We maken ondermeer kaarten met daarop gebouwen, wegen, waterlopen of landgebruik, en dit in groot detail. Hoe op een luchtfoto het verschil te zien tussen een tuinhuis, een container of een kermisattractie, is een relevante vraag voor ons. We werken hiertoe nauw samen met onze vliegpartners, en hebben reeds verschillende kaarten gemaakt die het volledige Belgische grondgebied dekken.