PRAESIDIUMVERKIEZINGEN 2024-2025

Vanaf 28 maart 2024 is het mogelijk om jullie kandidaat stellen voor het praesidium van volgend academiejaar. Dit kunnen jullie nog doen tot en met 23 april. In het praesidium 2024-2025 is er plaats voor 13 functies en dus ook 13 personen.

Hieronder volgt wat extra uitleg over de verschillende praesidiumfuncties. Elke functie heeft een eigen profiel. Zoek het profiel dat het best bij jou past en stuur een mailtje naar praeses@geografica.be met je naam, je gewenste functie en een korte motivatie waarom jij denkt dat je absoluut de beste keuze bent voor deze specifieke functie. Na het ontvangen van een kandidatuur wordt deze hieronder bij de functie geschreven. Je kan ook steeds de beschrijving in de statuten nalezen.


Praeses

Kandidaten:

TIMON NEELS 

Profiel: Je hebt minstens 1 jaar praesidiumervaring en leeft voor Geografica. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel, je weet hoe je moet delegeren en hoe je mensen in het praesidium moet motiveren. Je leest dagelijks je mails en je kan minstens twee weken in de toekomst zien. Verder houd je contacten met mensen over heel Gent, zowel studenten als proffen als cafébazen als…

VICE

Kandidaten:

lennert van de vyver 

Profiel: Idem als de praeses maar je staat niet zo graag in de spotlights. Je staat de praeses bij met woord & daad en je helpt hem/haar waar je kan, vooral op gelegenheden waar de praeses zelf niet bij kan zijn. Je organiseert de Gotcha en enkele andere alleenstaande activiteiten. Je functioneert als secretaris. Je maakt het verslag na elke vergadering en het jaarverslag voor de DSA (Dienst Studenten Activiteiten). Als de praeses het hoofd is, dan ben jij de hals. 

Penning

Kandidaten:

Joran bauwens 

Profiel: Je hebt ervaring met geldzaken, dit kan zijn vanuit een jeugdvereniging, een jeugdraad, een praesidium,… Je kan ‘nee’ zeggen tegen mensen die teveel hooi op de Geografica-vork nemen en ‘ja’ zeggen tegen mensen die goede initiatieven willen nemen. Je zorgt ervoor dat er ongeveer evenveel centjes binnenkomen als er buitengaan, je regelt de subsidies en je kan overzichtelijk met cijfers werken en dit regelmatig voorleggen op vergaderingen.

Web

Kandidaten:

Margo Codde 

Profiel: Je bent goed in werken met computers. Je kan snel een mail opstellen en de site is jouw speelterrein. Je informeert de rest van het praesidium hoe ze activiteiten, foto’s, en grappige tekstjes kunnen uploaden en hoe ze hun praesidium-e-mailadres instellen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor alle sociale media (Facebook, Instagram…). Je kan ook vlotjes overweg met een camera om de prachtigste foto’s te maken. Bovendien heb je ook wat grafisch talent, je staat namelijk het praesidium bij voor het ontwerpen en verspreiden van affiches, flyers, banners…In het bezit zijn van een smartphone is een plus.

Pr

Kandidaten:

ine van bastelaere 

Profiel: Je hebt in de vakantie al veel tijd en stalkt dan allerhande geografische bedrijven om sponsoring te vergaren voor onze liefste studentenkring. Je onderhoudt goede contacten met hen, zowel telefonisch als via e-mail. Je gaat in het begin van het jaar langs bij alle proffen en assistenten en maakt ze allemaal erelid. Je zorgt goed voor hen in de loop van het jaar en denkt aan hun kleine presentjes.

Feest

Kandidaten:

GLENN DESPLENTERE 

Profiel: je houdt van feesten, de Overpoort is je tweede thuis, je kent Bertje (van de Salto) zijn intiemste plekjes. Je overtuigt iedereen te komen naar je feestjes en probeert zoveel mogelijk voordelen te krijgen bij cafés, DJ’s en anderen. Je komt ook goed overeen met de andere feesten van de wetenschappen om de Nacht der Wetenschappen en het Galabal samen te organiseren. Je bent steevast het laatste hangijzer op de fuiven en kan goed onderhandelen tijdens de afrekening.

Sport

Kandidaten (2):

Kamiel D’hooghe 
Bas ponnet

Profiel: Je bent simpelweg sportief. Meer uitleg hoeft hier niet bij. Je wil studenten tussen het blokken en het uitgaan ook nog op het goede pad houden, je wil bierbuiken zien wegsmelten, je wil kortademigheid zien verdwijnen,… Kortom: je wil de leden liever moe dan lui zien. Je moet wel over een flinke dosis organisatorisch talent beschikken en mensen kunnen overhalen te sporten. Ook sporadisch sporttruitjes wassen behoort tot het takenpakket.

cursus

Kandidaten:

 

Profiel: Je zit graag met je neus tussen de boeken en weet steeds de beste nota’s af te snoepen. Je onderhoudt goede contacten met Standaard Boekhandel en gaat hier dan ook regelmatig eens langs. Je komt goed overeen met de penning omdat jij grote bedragen moet uitgeven en dan weer ontvangen. Je bent vooral in het begin van de semesters ’s middags bezig tijdens de permanenties in het Geokot.

Cultuur

Kandidaten:

 

Profiel: Je bent eerder voor het culturele aspect van stad Gent dan voor de Overpoortstraat. Je organiseert uitjes naar comedy-avonden, opera’s, museumbezoeken… en natuurlijk de grootste taken zijn de jaarlijkse quiz en het Geo- en Praesidiumweekend.

Cantor

Kandidaten:

 

Profiel: Je houdt van cantussen en je stem kan bijna tippen aan die van Helmut Lotti. De codex is het boek dat je het beste kent in je universitaire carrière en je staat steeds klaar om bij te springen bij andere activiteiten.

Globe

Kandidaten:

Profiel: Je bent gebeten door de schrijfbacterie en kan goed met tekstverwerker en foto’s overweg. Je kan goed werken met deadlines en bent origineel in tekstjes, spelletjes en staat altijd open voor vettige, grappige, schokkende en rare dixits. Je houdt dus van schrijven en je kan anderen overtuigen dat ook te doen voor jou.

Schachtentemmer

Kandidaten:

Lenne simons 

Profiel: Je hebt vooral een opvoedende rol. Je weet hoe je jonge mensen kan motiveren voor activiteiten en je ziet het zitten om de longen uit je kas te schreeuwen op cantussen. Je zorgt voor een fantastische doop en je laat vuile schachten transformeren tot volwaardige Geografica-leden.

Milieu

Kandidaten:

 

Dit is een bijfunctie en wordt dus gecombineerd met een andere functie. Indien je dit mandaat wil opnemen, dien je je kandidaat te stellen voor een andere functie. Deze persoon denkt na over de duurzaamheid van de kring en organiseert duurzame activiteiten naar het voorbeeld van DUST (Duurzame Studentenverenigingen).

LET OP: Deze functie wordt niet verkozen op 30 april, maar op de eerstvolgende vergadering van het nieuwe praesidium.