Bedrijfsfiche

SIGGIS THE PLACE TO BE

SIGGIS is een jong Belgisch bedrijf met vestigingen in Zaventem en Gent, in Zaventem, met dochteronderneming in Frankrijk, gespecialiseerd in de integratie, ontwikkeling, opleiding en ondersteuning van geografische informatiesystemen (GIS).

Wij zijn voortdurend op zoek naar jonge dynamische medewerkers die een passie hebben voor IT. Onze openstaande vacatures kunt u terugvinden op onze website

Onze Visie

Dankzij onze ruime ervaring in uitlopende domeinen en een gezonde mix aan geschoold én ervaren personeel (Masters geografie, informatici, ingenieurs en ruimtelijke wetenschappers) slagen we er telkens in om ons snel in te leven in de specifieke behoeften van de gebruiker.SIGGIS werd opgericht in 2008 door Henri Van Oosterwyck en Lieven Verheust, twee zeer ervaren GIS-experten. Enkele maanden na haar oprichting telde SIGGIS al meer dan 30 medewerkers.

Onze Historiek

Begin 2014 werd SIGGIS SAS opgericht als Franse dochteronderneming met zetel in Parijs. Van hieruit kan SIGGIS haar activiteiten uitbreiden naar de Franstalige markt in de rest van Europa en Afrika.De SIGGIS-groep beschikt over meer dan veertig medewerkers met complementaire profielen die een brede waaier aan opdrachten kunnen uitvoeren, zowel zelfstandig als in teamverband. Er wordt veel belang gehecht aan bijscholing en permanente vorming van het personeel, zowel via training, zelfstudie.

Onze Activiteiten

Geografische informatie en ruimtelijk denken biedt een meerwaarde in elke organisatie, maar bij uitstek in de publieke sector en bij nutsbedrijven. SIGGIS heeft al honderden projecten gerealiseerd, gaande van een korte bijscholing in ons leslokaal tot meerjarige raamcontracten in de kantoren van de opdrachtgever. Enkele voorbeelden van onze activiteiten:

  • GIS-behoefteanalyse en business analyse
  • Complete GIS-projecten (functionele en technische analyse, ontwikkeling, testen, installatie, documentatie, opleiding, ondersteuning tijdens waarborgperiode)
  • Adaptief onderhoud en migratie van bestaande GIS-omgevingen
  • Beheer, migratie, verwerking en ruimtelijke analyse van geografische data en cartografische rapportering
  • Integratie van Enterprise GIS met andere Enterprise systemen en bedrijfsprocessen (ERP, BI,…)
  • Levering en onderhoud van GIS-software, inclusief helpdesk
  • GIS-opleidingen, op basis van standaard trainingsmateriaal of maatwerk
Technologie

SIGGIS is een bevoorrechte partner van Esri (Redlands CA, USA), de wereldleider inzake GIS-software. Alle SIGGIS medewerkers hebben en onderhouden een uitstekende kennis van het ArcGIS platform en ruimtelijke databanken.

Contact

SIGGIS is tevens verdeler van een brede waaier van specifieke oplossingen met een bijkomende meerwaarde in functie van de behoeften van de opdracht.SIGGIS NV

Excelsiorlaan 25 B-1930 Zaventem

www.siggis.be

info@siggis.be

Tel. 02 300 86 60