Vanaf vandaag is het mogelijk om jullie kandidaat stellen voor het praesidium van volgend academiejaar. In het Praesidium 2020-2021 is er weer plaats voor 15 functies…

Hieronder volgt wat extra uitleg over de verschillende praesidiumfuncties. Elke functie heeft een eigen profiel. Zoek het profiel dat het best bij jou past en stuur een mailtje naar praeses@geografica.be met je naam, je gewenste functie en een korte motivatie waarom jij denkt dat je absoluut de beste keuze bent voor deze specifieke functie. Je kan ook steeds de beschrijving in de statuten nalezen.

De vacatures zijn de volgende. Naast de functie staan telkens de kandidaten.

Praeses: Seppe Verscheure

Profiel: Je hebt minstens 1 jaar praesidiumervaring en leeft voor Geografica. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel, je weet hoe je moet delegeren en hoe je mensen in het praesidium moet motiveren. Je leest dagelijks je mails en je kan minstens 2 weken in de toekomst zien. Verder houd je contacten met mensen over heel Gent, zowel studenten als proffen als cafébazen als…

Vice: Hannes Horrie

Profiel: Idem als hierboven maar je staat niet zo graag in de spotlight. Je staat de praeses bij met woord & daad en je helpt hem waar je kan, vooral op gelegenheden waar de praeses zelf niet bij kan zijn. Je organiseert de Gotcha en enkele andere alleenstaande activiteiten. Je functioneert als secretaris. Je maakt het verslag na elke vergadering, en het jaarverslag voor de DSA (Dienst Studenten Administratie). Als de praeses het hoofd is, dan ben jij de hals.

Penning: Arne Degrave

Profiel: Je hebt ervaring met geldzaken, dit kan zijn vanuit een jeugdvereniging, een jeugdraad, een praesidium,… Je kan ‘nee’ zeggen tegen mensen die teveel hooi op de Geografica-vork nemen en ‘ja’ zeggen tegen mensen die goede initiatieven willen nemen. Je zorgt ervoor dat er ongeveer evenveel centjes binnenkomen als er buitengaan, je regelt de subsidies en je kan overzichtelijk met cijfers werken en dit regelmatig voorleggen op vergaderingen.

Sport (x2): Dante Coens & Robin Ghekiere

Profiel: Je bent simpelweg sportief. Meer uitleg hoeft hier niet bij. Je wil studenten tussen het blokken en het uitgaan ook nog op het goede pad houden, je wil bierbuiken zien wegsmelten, je wil kortademigheid zien verdwijnen,… Kortom: je wil de leden liever moe dan lui zien. Je moet wel over een flinke dosis organisatorisch talent beschikken en mensen kunnen overhalen te sporten. Ook sporadisch sporttruitjes wassen behoort tot het takenpakket.

Cultuur: Jana Ameye – Justine Vanhooren

Profiel: Je bent eerder voor het culturele aspect van stad Gent dan voor de Overpoortstraat. Je organiseert uitjes naar comedyavonden, opera’s, museumbezoeken… en natuurlijk de grootste taken is de jaarlijkse quiz en het geoweekend.

Cursus: Evert Van Bever

Profiel: Je zit graag met je neus tussen de boeken en weet steeds de beste nota’s af te snoepen. Je onderhoudt goede contacten met Standaard Boekhandel en gaat hier dan ook regelmatig eens langs. Je komt goed overeen met de penning omdat jij grote bedragen moet uitgeven en dan weer ontvangen. Je bent vooral in het begin van de semesters ’s middags bezig tijdens de permanenties in het geokot.

Globe: Kiara Haegeman

Profiel: Je bent gebeten door de schrijfbacterie en kan goed met tekstverwerker en foto’s overweg. Je kan goed werken met deadlines en bent origineel in tekstjes, spelletjes en staat altijd open voor vettige, grappige, schokkende en rare dixits. Je houdt dus van schrijven en je kan anderen overtuigen dat ook te doen voor jou.

Pers: Noor Ghesquiere

Profiel: Je bent een geboren fotograaf en vindt het niet erg om als een ware paparazzo te werk te gaan op allerhande Geografica activiteiten. Bovendien heb je ook wat grafisch talent, je bent namelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen en verspreiden van affiches, flyers, banners… In het bezit zijn van een smartphone is een plus.

Web: Gil Glorieus

Profiel: Je bent goed in werken met computers. Je kan snel een mail opstellen en de site is jouw speelterrein. Je maakt naar hartelust aanpassingen of je zorgt gewoon dat de bestaande site niet crasht en af en toe opgekuist wordt. Je informeert de rest van het praesidium hoe ze activiteiten, foto’s, en grappige tekstjes kunnen uploaden en hoe ze hun praesidium-e-mailaderes instellen.
In het bezit zijn van een smartphone is een plus.

PR: Gwendolyna Minnaert

Profiel: Je hebt in de vakantie al veel tijd en stalkt dan allerhande geografische bedrijven om sponsoring te vergaren voor onze liefste studentenkring. Je onderhoudt goede contacten met hen, zowel telefonisch als via e-mail. Je gaat in het begin van het jaar langs bij alle proffen en assistenten en maakt ze allemaal erelid. Je zorgt goed voor hen in de loop van het jaar en denkt aan hun kleine presentjes.

Feest (x2): Lennard Derudder & Emma Bekaert

Profiel: je houdt van feesten, de Overpoort is je 2de thuis, je weet Bertje (van de Salto) zijn intiemste plekjes. Je overtuigt iedereen te komen naar je feestjes en probeert zoveel mogelijk voordelen te krijgen bij cafés, DJ’s en anderen. Je komt ook goed overeen met de andere feesten van de wetenschappen om de Nacht der Wetenschappen en het Galabal samen te organiseren. Je bent steevast het laatste hangijzer op de fuiven en kan goed onderhandelen tijdens de afrekening.

Cantor: Klaas Broekaert

Profiel: Je houdt van cantussen en je stem kan bijna tippen aan die van Helmut Lotti. De codex is het boek dat je het beste kent in je universitaire carrière en je staat steeds klaar om bij te springen bij andere activiteiten.

Schachtentemmer: Matthias Barbier

Profiel: Je hebt vooral een opvoedende rol. Je weet hoe je jonge mensen kan motiveren voor activiteiten en je ziet het zitten om de longen uit je kas te schreeuwen op cantussen. Je zorgt voor een fantastische doop en je laat vuile schachten transformeren tot volwaardige Geografica-leden.

Milieu: Lennard Derudder

Dit is een bij-functie en wordt dus gecombineerd met een andere functie. Indien je dit mandaat wil opnemen, dien je je kandidaat te stellen voor een andere functie. Deze persoon denkt na over de duurzaamheid van de kring en organiseert duurzame activiteiten naar het voorbeeld van DUST (Duurzame Studentenverenigingen).

Twijfel je nog? Voor meer informatie kun je altijd een van de huidige praesidiumleden aanspreken. Stel gerust vragen, zij geven graag meer uitleg. Nog steeds niet overtuigd? Vraag je vrienden of zij ook geen ambitie hebben en stap samen in het praesidium, zodat je er zeker niet alleen voor staat.

Denk er al eens rustig over na, en overtuig je vrienden om mee in het praesidium te stappen. De verkiezingen vinden plaats op 5 mei en tot 19 april kan jullie kandidatuur worden doorgestuurd.