Verkiezing praesidium 2016-2017


Hallo beste leden!

Het is weer zover dat we moeten denken aan onze opvolgers

Concreet houdt dit het volgende in:

- De kandidaturen moeten binnen zijn tegen ten laatste zondag 24 april 2016. Maar wacht hier best niet te lang mee, hoe vroeger, hoe beter! Uw kandidatuur stellen kan door een mail te sturen naar praeses@geografica.be met de vermelding van de functie en een (korte) motivatie waarin je zegt waarom jij de beste keuze bent voor deze specifieke functie.

Iedereen met een lidkaart van Geografica kan zijn stem uitbrengen.

De update van de stand van zaken kan je terug vinden op de website !

Hieronder staan de verschillende functies nogmaals kort beschreven.

*********************************************************************************

Praeses: SAM VAN CLEEMPUTTE │ JULIEN DENIS │ PIETER VANBESIEN

Profiel: Je hebt minstens 1 jaar praesidiumervaring en leeft voor Geografica. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel, je weet hoe je moet delegeren en hoe je mensen in het praesidium moet motiveren. Je leest dagelijks je mails en je kan minstens 2 weken in de toekomst zien. Verder houd je contacten met mensen over heel Gent, zowel studenten als proffen als cafébazen als…

Vice: LAURE DE COCK

Profiel: Idem als hierboven maar je staat niet zo graag in de spotlight. Je staat de praeses bij met woord & daad en je helpt hem waar je kan, vooral op gelegenheden waar de praeses zelf niet bij kan zijn. Je organiseert de Gotcha en enkele andere alleenstaande activiteiten. Je functioneert als secretaris. Je maakt het verslag na elke vergadering, en het jaarverslag voor de DSA (Dienst Studenten Administratie). Als de praeses het hoofd is, dan ben jij de hals.

Penning: SIEN STESSENS

Profiel: Je hebt ervaring met geldzaken, dit kan zijn vanuit een jeugdvereniging, een jeugdraad, een praesidium,… Je kan ‘nee’ zeggen tegen mensen die teveel hooi op de Geografica-vork nemen en ‘ja’ zeggen tegen mensen die goede initiatieven willen nemen. Je zorgt ervoor dat er ongeveer evenveel centjes binnenkomen als er buitengaan, je regelt de subsidies en je kan overzichtelijk met cijfers werken en dit regelmatig voorleggen op vergaderingen.

Sport (x2): SIEBE DEPRAETERE & SIEBE DUTHOIT

Profiel: Je bent simpelweg sportief. Meer uitleg hoeft hier niet bij. Je wil studenten tussen het blokken en het uitgaan ook nog op het goede pad houden, je wil bierbuiken zien wegsmelten, je wil kortademigheid zien verdwijnen,… Kortom: je wil de leden liever moe dan lui zien. Je moet wel over een flinke dosis organisatorisch talent beschikken en mensen kunnen overhalen te sporten. Ook sporadisch sporttruitjes wassen behoort tot het takenpakket.

Cultuur: THIBEAUT FORMESYN

Profiel: Je bent eerder voor het culturele aspect van stad Gent dan voor de Overpoortstraat. Je organiseert uitjes naar comedyavonden, opera’s, museumbezoeken, het stadsspel, spelletjesavonden,… en natuurlijk de grootste taak is de jaarlijkse quiz. Je bent thuis in Gent, bezorgt de Geograficaleden een hoger IQ, zorgt voor een KaKaWi en laat cultuurbarbaren branden op de BBQ. In de Therminal kennen ze jou als je binnenwandelt.

Cursus: ELLEN MALEGO

Profiel: Je zit graag met je neus tussen de boeken en weet steeds de beste nota’s af te snoepen. Je onderhoudt goede contacten met TopCopy en Standaard Boekhandel en gaat hier dan ook regelmatig eens langs. Je komt goed overeen met de penning omdat jij grote bedragen moet uitgeven en dan weer ontvangen. Je bent vooral in het begin van de semesters ’s middags bezig tijdens de permanenties in het geokot.

Globe: ISMENE LEDEGEN │ GAËLLE SEFFERS

Profiel: Je bent gebeten door de schrijfbacterie en kan goed met tekstverwerker en foto’s overweg. Je kan goed werken met deadlines en bent origineel in tekstjes, spelletjes en staat altijd open voor vettige, grappige, schokkende en rare dixits. Je houdt dus van schrijven en je kan anderen overtuigen dat ook te doen voor jou. Ook een fotoboek maken samen met de hulp van de jaarverantwoordelijken hoort tot het takenpakket.

Excursie: ANKE BRACKE

Profiel: Je bent een echte geograaf, namelijk je wil erop uit trekken. Je organiseert vroeg op het jaar een spetterend Geoweekend en later op het jaar nog enkele kleine geografische uitstappen zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het NGI, de sterrenwacht,… Je kan goed mensen overtuigen met jou een weekendje op stap te gaan en weet je weg te vinden in onbekende gebieden. Je bent ook de connectie tussen Geografica en EGEA.

ICT (webber): MAARTEN BLOMME

Profiel: Je bent goed in werken met computers. Je kan snel een mail opstellen en de site is jouw speelterrein. Je maakt naar hartelust aanpassingen of je zorgt gewoon dat de bestaande site niet crasht en af en toe opgekuist wordt. Je informeert de rest van het praesidium hoe ze activiteiten, foto’s, en grappige tekstjes kunnen uploaden. Jij verzorgt het gezicht van Geografica en stuurt iedere week een nieuwsbrief

PR: ANNELIES BASTON

Profiel: Je hebt in de vakantie al veel tijd en stalkt dan allerhande geografische bedrijven om sponsoring te vergaren voor onze liefste studentenkring. Je onderhoudt goede contacten met hen, zowel telefonisch als via e-mail. Je gaat in het begin van het jaar langs bij alle proffen en assistenten en maakt ze allemaal erelid. Je zorgt goed voor hen in de loop van het jaar en denkt aan hun kleine presentjes en je bent in het algemeen tegen iedereen vriendelijk. Je bent de rechterhand van de excursie als het om EGEA gaat.

Feest (x2): JOLIE DE GEYTER en CHARLOTTE DEPAEPE

Profiel: je houdt van feesten, de Overpoort is je 2e thuis, je weet Bertje(van de Salto) zijn intiemste plekjes. Je overtuigt iedereen te komen naar je feestjes en probeert zoveel mogelijk voordelen te krijgen bij cafés, DJ’s en anderen. Je komt ook goed overeen met de andere feesten van de wetenschappen om de Nacht der Wetenschappen en het Galabal samen te organiseren. Je bent steevast het laatste hangijzer op de fuiven en kan goed onderhandelen tijdens de afrekening.

Schachtentemmer: AELÖN MESSIAEN │ DAAN TEMMERMAN

Profiel: Het Geografica bloed stroomt door je lichaam en je wilt dat kost wat kost delen met de nieuwe eerstejaars. Je ontvangt hen met open armen op de introductiedag, bereidt een top peter en meter avond voor én je organiseert een voordoop en doop. Naast dit alles motiveer je je eerstejaars om naar zoveel mogelijk activiteiten te komen en ben jij het klankbord van deze groep.

Cantor : MISCHA VERSTREPEN │ BENOÎT MONSIEURS

Profiel: Je houdt van cantussen en je stem kan bijna tippen aan die van Helmut Lotti. De codex is het boek dat je het beste kent in je universitaire carrière en je staat steeds klaar om bij te springen bij andere activiteiten.

*********************************************************************************

Twijfel je nog? Voor meer informatie kun je altijd een van de huidige praesidiumleden aanspreken. Stel gerust vragen, zij geven graag meer uitleg. Nog steeds niet overtuigd? Vraag je vrienden of zij ook geen ambitie hebben en stap samen in het praesidium, zodat je er zeker niet alleen voor staat.

Denk er al eens over na, en overtuig je vrienden om mee in het praesidium te stappen.

Hopend op veel gemotiveerde kandidaten,

Thijs Claerhout
Praeses Geografica 2015-2016

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <br> <p> <i> <b> <hr /> <u>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

 

 

 

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <br> <p> <i> <b> <hr /> <u>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden