Praesidiumverkiezing 2017-2018


Vanaf vandaag is het mogelijk om jullie kandidaat stellen voor het praesidium van volgend academiejaar. In het Praesidium 2017-2018 is er weer plaats voor 16 functies...

Hieronder volgt wat extra uitleg over de verschillende praesidiumfuncties. Elke functie heeft een eigen profiel. Zoek het profiel dat het best bij jou past en stuur een mailtje naar praeses@geografica.be met je naam, je gewenste functie en een korte motivatie waarom jij denkt dat je absoluut de beste keuze bent voor deze specifieke functie.

De vacatures zijn:

Praeses SIEN STESSENS

Profiel: Je hebt minstens 1 jaar praesidiumervaring en leeft voor Geografica. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel, je weet hoe je moet delegeren en hoe je mensen in het praesidium moet motiveren. Je leest dagelijks je mails en je kan minstens 2 weken in de toekomst zien. Verder houd je contacten met mensen over heel Gent, zowel studenten als proffen als cafébazen als…

Vice MAARTEN BLOMME

Profiel: Idem als hierboven maar je staat niet zo graag in de spotlight. Je staat de praeses bij met woord & daad en je helpt hem waar je kan, vooral op gelegenheden waar de praeses zelf niet bij kan zijn. Je organiseert de Gotcha en enkele andere alleenstaande activiteiten. Je functioneert als secretaris. Je maakt het verslag na elke vergadering, en het jaarverslag voor de DSA (Dienst Studenten Administratie). Als de praeses het hoofd is, dan ben jij de hals.

Penning DRIES DE LEEUW

Profiel: Je hebt ervaring met geldzaken, dit kan zijn vanuit een jeugdvereniging, een jeugdraad, een praesidium,… Je kan ‘nee’ zeggen tegen mensen die teveel hooi op de Geografica-vork nemen en ‘ja’ zeggen tegen mensen die goede initiatieven willen nemen. Je zorgt ervoor dat er ongeveer evenveel centjes binnenkomen als er buitengaan, je regelt de subsidies en je kan overzichtelijk met cijfers werken en dit regelmatig voorleggen op vergaderingen.

Sport (x2) SIEBE DEPRAETERE & ROBIN GHEKIERE

Profiel: Je bent simpelweg sportief. Meer uitleg hoeft hier niet bij. Je wil studenten tussen het blokken en het uitgaan ook nog op het goede pad houden, je wil bierbuiken zien wegsmelten, je wil kortademigheid zien verdwijnen,… Kortom: je wil de leden liever moe dan lui zien. Je moet wel over een flinke dosis organisatorisch talent beschikken en mensen kunnen overhalen te sporten. Ook sporadisch sporttruitjes wassen behoort tot het takenpakket.

Cultuur ARNE DEGRAVE

Profiel: Je bent eerder voor het culturele aspect van stad Gent dan voor de Overpoortstraat. Je organiseert uitjes naar comedyavonden, opera’s, museumbezoeken, het stadsspel, spelletjesavonden,… en natuurlijk de grootste taak is de jaarlijkse quiz. Je bent thuis in Gent, bezorgt de Geograficaleden een hoger IQ en laat cultuurbarbaren branden op de BBQ.

Cursus JOLIEN BAETSLÉ

Profiel: Je zit graag met je neus tussen de boeken en weet steeds de beste nota’s af te snoepen. Je onderhoudt goede contacten met Standaard Boekhandel en gaat hier dan ook regelmatig eens langs. Je komt goed overeen met de penning omdat jij grote bedragen moet uitgeven en dan weer ontvangen. Je bent vooral in het begin van de semesters ’s middags bezig tijdens de permanenties in het geokot.

Globe SIMON STEEGMANS | CAROLINE BECKERS

Profiel: Je bent gebeten door de schrijfbacterie en kan goed met tekstverwerker en foto’s overweg. Je kan goed werken met deadlines en bent origineel in tekstjes, spelletjes en staat altijd open voor vettige, grappige, schokkende en rare dixits. Je houdt dus van schrijven en je kan anderen overtuigen dat ook te doen voor jou.

Excursie

Profiel: Je bent een echte geograaf, namelijk je wil erop uit trekken. Je organiseert vroeg op het jaar een spetterend Geoweekend en later op het jaar nog enkele kleine uitstappen. Je kan goed mensen overtuigen met jou een weekendje op stap te gaan en weet je weg te vinden in onbekende gebieden.

ICT (webber) SEPPE VERSCHEURE

Profiel: Je bent goed in werken met computers. Je kan snel een mail opstellen en de site is jouw speelterrein. Je maakt naar hartelust aanpassingen of je zorgt gewoon dat de bestaande site niet crasht en af en toe opgekuist wordt. Je informeert de rest van het praesidium hoe ze activiteiten, foto’s, en grappige tekstjes kunnen uploaden. Jij verzorgt het gezicht van Geografica en eventueel kan je ook zorgen voor mooie affiches.

PR

Profiel: Je hebt in de vakantie al veel tijd en stalkt dan allerhande geografische bedrijven om sponsoring te vergaren voor onze liefste studentenkring. Je onderhoudt goede contacten met hen, zowel telefonisch als via e-mail. Je gaat in het begin van het jaar langs bij alle proffen en assistenten en maakt ze allemaal erelid. Je zorgt goed voor hen in de loop van het jaar en denkt aan hun kleine presentjes. Je knutselt een fotoboek in elkaar met hulp van de jaarverantwoordelijken en je bent in het algemeen tegen iedereen vriendelijk.

Feest (x2) CHARLOTTE DEPAEPE & ELLEN MALEGO

Profiel: je houdt van feesten, de Overpoort is je 2e thuis, je weet Bertje (van de Salto) zijn intiemste plekjes. Je overtuigt iedereen te komen naar je feestjes en probeert zoveel mogelijk voordelen te krijgen bij cafés, DJ’s en anderen. Je komt ook goed overeen met de andere feesten van de wetenschappen om de Nacht der Wetenschappen en het Galabal samen te organiseren. Je bent steevast het laatste hangijzer op de fuiven en kan goed onderhandelen tijdens de afrekening.

Cantor

Profiel: Je houdt van cantussen en je stem kan bijna tippen aan die van Helmut Lotti. De codex is het boek dat je het beste kent in je universitaire carrière en je staat steeds klaar om bij te springen bij andere activiteiten.

Schachtentemmer THIBEAUT FORMESYN

Profiel: Je hebt vooral een opvoedende rol. Je weet hoe je jonge mensen kan motiveren voor activiteiten en je ziet het zitten om de longen uit je kas te schreeuwen op cantussen. Je zorgt voor een fantastische doop en je laat vuile schachten transformeren tot volwaardige Geografica-leden.

Lustrumpraeses JOLIE DE GEYTER | SAM VAN CLEEMPUTTE

Profiel: Bij elke speciale verjaardag van de kring (5,10,15,...) zal deze persoon zorgen voor het organiseren van de festiviteiten. Volgend jaar wordt Geografica namelijk 35 jaar! Indien gewenst mag deze functie worden gecombineerd met een andere functie (behalve praeses).

Twijfel je nog? Voor meer informatie kun je altijd een van de huidige praesidiumleden aanspreken. Stel gerust vragen, zij geven graag meer uitleg. Nog steeds niet overtuigd? Vraag je vrienden of zij ook geen ambitie hebben en stap samen in het praesidium, zodat je er zeker niet alleen voor staat.

Denk er al eens rustig over na, en overtuig je vrienden om mee in het praesidium te stappen. De verkiezingen vinden plaats op 3 mei en tot 23 april kan jullie kandidatuur worden doorgestuurd.

Hopend op veel gemotiveerde kandidaten,
Pieter Vanbesien
Praeses Geografica 2016-2017

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <br> <p> <i> <b> <hr /> <u>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

 

 

 

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <br> <p> <i> <b> <hr /> <u>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden