Geografica is de studentenkring voor studenten die Geografie & Geomatica studeren aan de UGent. Elk jaar staat een enthousiast Praesidium klaar om de studenten te helpen en tal van activiteiten te organiseren. Geografica heeft een lokaal in de S8 op de Sterre, het Geokot. Dit kot wordt gedeeld met Geologica, onze collega’s van de geologie. Ook in de overpoort hebben we onze stek: café Salto. Hier staat Bertje altijd klaar om de dorstigen te laven.

Geografica wenst iedereen heel veel succes en natuurlijk een goede gezondheid in deze moeilijke corona periode!

Het praesidium voor 2020-2021 ligt vast! Een 15-koppige groep bestaande uit een mooie mix van gevestigde waarden en enthousiaste nieuwelingen staat te popelen om van volgend academiejaar wederom eentje te maken om nooit meer te vergeten! Wie deel uitmaakt van het nieuwe praesidium, vind je hier.

Aan toekomstige studenten:

Ga je binnenkort verder studeren en twijfel je over de richting geografie en geomatica? Neem dan alvast eens een kijkje op de infosite van de richting (https://www.ugent.be/we/nl/onderwijs/monitoraat/we-infodag/geografie.htm) of neem contact op met een van de praesidiumleden. Zij zullen met veel plezier antwoord geven op je vragen over de richting of over het studentenleven.