Bedrijfsfiche

Avineon is een internationaal technologiebedrijf, opgericht in 1992 met als doel onze klanten, wereldwijd, te helpen bij het visualiseren en doorgronden van hun digitale informatie. We doen dit door onze klanten bij te staan op het gebied van digitale modernisering (ICT), engineering, en geografische intelligentie (GIS). Wereldwijd hebben wij ongeveer 1200 mensen in dienst – in België zijn we gevestigd in Lier.

De GIS-afdeling van Avineon is gespecialiseerd in het verwerken van geografische data in alle gangbare GIS-omgevingen, en het ontwikkelen en implementeren van IT-oplossingen om deze verwerking mogelijk te maken. Wij ondersteunen onze klanten dan ook niet alleen bij de analyse van hun problemen, maar ook bij het uitdenken, ontwikkelen, en efficiënt implementeren van de oplossingen, gebruik makend van ons globaal leveringsmodel.

Zo voert het internationaal team van Avineon, gesteund door lokale projectleiders, ontwikkelaars en tekenaars, grote dataconversie- en migratieprojecten uit, alsook projecten binnen 3D modellering, fotogrammetrie, vectorisatie (intekenen van digitale plannen) en KLIP/KLIM-afhandeling:

Fotogrammetrie

Projecten waarbij we luchtbeelden verwerken of informatie van luchtbeelden karteren, groeperen we onder de noemer “fotogrammetrie”. Dit omdat het maken van orthofoto’s, de aanmaak van digitale terrein- en oppervlaktemodellen, stereo-restitutie in 3D en het capteren van 2D landinformatie. We maken, onder meer, kaarten met daarop gebouwen, wegen, waterlopen of landgebruik – en dit in groot detail. Hoe op een luchtfoto het verschil te zien tussen een tuinhuis, een container of een kermisattractie is een relevante vraag voor ons. We werken hiertoe nauw samen met onze vliegpartners, en hebben reeds verschillende kaarten gemaakt die het volledige Belgische grondgebied dekken.

3D-modellering

Grootschalige basiskaarten bevatten typisch een gebouwafdruk in 2D, dus zonder hoogte-informatie. Voor verscheidene grote steden volstaat deze 2D voorstelling niet langer – zij zijn overgestapt naar een 3D voorstelling van gebouwen. Avineon bouwt voor deze steden zeer accurate 3D modellen van de individuele gebouwen op basis van luchtfoto’s of LiDAR gegevens. Deze modellen vinden toepassingen in standsontwikkeling, stadsmarketing, het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid en het gericht informeren naar de bewoners over energieverbruik en mogelijkheden om dit te beperken.

KLIP/KLIM-afhandeling

Wanneer partijen in het openbaar domein willen graven, moeten ze daartoe een aanvraag indienen, waarbij ze op een kaart intekenen waar ze juist willen graven. Automatisch verkrijgen ze dan, in kaartvorm, alle informatie opgezonden over de kabels en leidingen die in dat gedeelte van het openbaar domein liggen. Deze informatie beperkt het aantal incidenten bij graafwerken; denk bv. aan het doorhalen van kabels of het breken van waterleidingen. Avineon heeft een eigen oplossing geïmplementeerd bij verscheidene nuts- en telecomklanten, die ervoor zorgt dat de gevraagde informatie automatisch naar de gravers opgezonden wordt. Op deze manier wordt een gedetailleerd overzicht bijhouden van wie waar wilt graven, en de eventuele gevolgen van de werken. Alles is uiteraard visualiseerbaar op kaarten.

Sinds januari 2020 maakt ook Tensing deel uit van de Avineon Group. Onder het Tensing brand biedt de Avineon Group high-end consultancy, software-oplossingen, training en software licenties aan. Tensing heeft een team van ruim 60 hooggekwalificeerde, gecertificeerde, lokale GIS-consultants en ontwikkelaars. Als Esri Gold partner en Safe Software Silver partner focust Tensing zich op kwalitatieve dienstverlening. Het bedrijf heeft wereldwijd het hoogste aantal gecertificeerde Esri en FME consultants. Naast het Esri en FME platform werkt Tensing ook aan het opzetten van een uitgebreide Geo-AI practice op het vlak van object recognition en predictive analysis.

Avineon en Tensing combineren het grootste team van gecertificeerde GIS-consultants binnen een Europa met een globaal leveringsmodel. Zo bieden wij onze klanten innovatieve en kwalitatieve oplossingen op maat en de volledige benodigde end-to-end ondersteuning om de waarde uit hun (geografische) data te maximaliseren. Onze belangrijkste klanten zijn te vinden in de nuts- en telecomsector, lokale en federale overheden en grote industriële groepen.

Ben je geïnteresseerd in een bedrijf dat timmert aan de Geo-snelweg en uitgebreide mogelijkheden biedt op het vlak van training en ontwikkeling, neem dan contact met ons op via  benelux@avineon.com.

Contact

Avineon NV

Duwijckstraat 17 – 2500 Lier

Tel: 03/433.18.83

Email:  benelux@avineon.com

Website:  www.avineon.com &  www.tensing.com