Infomoment


Infomoment

Uitdagend

Ruimtelijke planning wordt wel eens omschreven als de best denkbare wederkerige aanpassing van ruimte en samenleving, zulks terwille van die samenleving. Dat maakt deze discipline zo uitdagend, integraal en breed. Aan de ene kant staat onze ruimte in het algemeen en wellicht in Vlaanderen in het bijzonder onder druk. Vervuiling, versnippering, verstening, veronachtzaming ... voelen we alom. Maar aan de andere kant is onze samenleving in ontwikkeling. Wellicht is het zelfs beter om niet langer van één samenleving, maar van tal van samenlevingen te spreken, die rond specifieke interesses georganiseerd zijn en via fysieke en digitale netwerken bijeen worden gehouden. Precies in dat spanningsveld staat de stedenbouwkundige en ruimtelijk planner. Hij of zij wordt geacht daarmee creatief om te gaan, overtuigingskracht aan te wenden bij diverse stake- en shareholders, én nieuwe ruimtelijke oplossingen te bedenken en realiseren via plannen, projecten en innovatieve processen.

Toegepaste wetenschap

Sport gezocht !


Met spijt moeten we jullie melden dat Wouter stopt als Sport 2015-2016. Bij deze is de functie van sport weer opengesteld en kunnen kandidaturen worden verzonden naar praeses@geografica.be tot en met 13 september.

Globe Gevonden !!


Wij kunnen met trots melden dat we een nieuwe globe hebben. Charlotte Depaepe vervolledigt het praesidium 2015-2016.

Gezocht GLOBE


Beste Leden

Spijtig genoeg kan onze Globe volgend jaar haar functie niet opnemen. Daarom zoeken we een nieuwe globe, zie jij het zitten om ons praesidium opnieuw te vervolledigen? Stuur dan snel een mail naar praeses@geografica.be.

Deze functie houdt in:
Profiel: Je bent gebeten door de schrijfbacterie en kan goed met tekstverwerker en foto’s overweg. Je kan goed werken met deadlines en bent origineel in tekstjes, spelletjes en staat altijd open voor vettige, grappige, schokkende en rare dixits. Je houdt dus van schrijven en je kan anderen overtuigen dat ook te doen voor jou. Ook een fotoboek maken samen met de hulp van de jaarverantwoordelijken hoort tot het takenpakket.

Inzendingen kunnen gedaan worden tot en met 2 augustus !

Inhoud syndiceren